Feng Shui-ul este o ştiinţă care studiază energiile din casă, aşa că numai dacă schimbi locul mobilei în casă sau la birou poţi strica Feng Shui-ul. În urmă cu mai bine de 6000 de ani, chinezii au reuşit să descopere anumite formule de calcul cu care reuşeau să amplifice energiile pozitive şi să le încetinească pe cele negative din spaţiul în care lucrau sau locuiau. Oamenii simpli au auzit despre existenţa unor remedii care îmbunătăţesc viaţa, dar pentru că nu au avut acces la adevărata cunoaştere au început să facă presupuneri, să creeze legende şi să folosească tot felul de obiecte pe post de remediu. Astfel a apărut Feng Shui-ul de tip comercial, care susţine că simpla aşezare în casă a unor obiecte sau statuete poate îmbunătăţi viaţa locuitorilor casei.

Pe scurt este vorba despre crearea unei armonii între sinele tău interior și lumea din jurul tău, însă,  dacă suntem cinstiți, îmbinarea acestei armonii în casa este o chestiune mai greu de făcut, definiția bunului feng shui fiind într-o continuă evoluție.

Iată câteva sfaturi de bază pentru o locuință feng shui:

Fă curățenie!

Elimină toate obiectele și mobilierul de care nu mai ai nevoie sau care nu te mai bucură. Mergi pe principiul good vibes only și aruncă toate lucrurile care nu îți dau o stare de bine.

Cu siguranță ai primit pe parcursul anilor atâtea vaze, bibelouri, lumânări sau perne care nu ți-au plăcut, dar nu te-ai îndurat să nu le poziționezi undeva prin casă. Sau legătura ta cu persoana ce ți le-a dăruit s-a încheiat, iar acea pernă îți reamintește circumstanțele. Dacă acel obiect nu îți pune un zâmbet pe față, aruncă-l. Fă loc pentru lucrurile bune din viața ta!

Apelează la natură! E atât de la îndemână.

5 PONTURI DE FENG SHUI PE CARE ORICINE TREBUIE SĂ LE AFLE

Dacă vrei un cămin care să fie primitor, să te regăsești și care să te ajute în reducerea stresului acumulat peste zi, atunci trebuie să știi că nu există nimic pe care o plantă bună să nu o poate rezolva. Așadar, sunt anumite plante care contribuie la un cămin Feng Shui. Tulpina acestora duce cu gândul la creștere, la expansiune, iar frunzele verzi ne duc cu gândul la natură. Trebuie să o integrăm în stilul nostru de viață și în căminele noastre, nu?

Aer, aer, aer!

Aerisește ori de câte ori ai ocazia! Deschide ferestrele și literalmente lasăi aerul și vântul să pătrundă în casă. Studiile arată că lumina naturală îi face pe oameni mai calmi, mai fericiți și mai productivi.

Concentrează-te pe dormitor!

Într-o lume ideală, fiecare cameră a casei ar fi decorate cu feng shui, dar dacă trebuie să alegi doar o cameră pentru a reamenaja, asigură-te că e dormitorul. Ne petrecem destul de mult timp în această încăpere, așa că trebuie să te asiguri că îți transformi dormitorul într-un sanctuar al armoniei, într-un loc în care să îți încarci bateriile, în care să te odihnești. Pe site găsești o gamă variată de paturi și noptiere ușor de integrat în orice tip de amenajare care resepctă regulile feng shui.

Bucură-te de partenerul tău!

Feng Shui este o practică incredibil de personală, dar ce ar trebui să faci atunci când locuiești împreună cu partenerul tău? Specialiștii recomandă să pui tablouri și poze cu voi, în special pe cele de la începutul relației.

Crează un spațiu intim pentru voi doi, un spațiu plin de armonie și pace sufletească, un loc al vostru în care să vă puteți bucura unul de altul și amândoi împreună, dezvoltând relația tot mai mult.

5 PONTURI DE FENG SHUI PE CARE ORICINE TREBUIE SĂ LE AFLE