Poate că vremea schimbătoare de anul acesta ne dă bătăi de cap și încă nu ne stă gândul la statul pe terasă, însă trebuie totuși să ne pregătim și să o avem amenajată, fiindcă vremea însorită poate veni oricând de acum încolo.

Orice terasă are farmecul ei, fie că stai la bloc și e rooftop, sau ai un balcon puțin mai mare, fie că stai la casă. Contează să fie cozy și primitoare. Să te simți tu bine și să te reprezinte. 

Însă, înainte de a o amenaja, respectă aceste reguli pentru a avea o terasă nu doar frumoasă, ci și practică. Pe site ți-am pregătit o gamă variată de produse pentru terase, de la corpuri de iluminat de exterior (din care poți opta pentru aplice de exterior) la mobilier specific cum sunt scaunele de terasă in set cu mesele de terasă. Te invităm pe site să descoperi toate elementele de care ai nevoie în amenajarea balconului sau a terasei.

Alege o pardoseală bună

Nu vrei să aluneci, nu e așa? Sau să nu fie foarte calitativă și peste câțiva ani să trebuiască să o schimbi.

Alege ceva de exterior, mai ales dacă vorbim de gresie. Să nu fie alunecoasă și nici prea pretențioasă. Nici să stai toată ziua cu mopul pe ea nu ți-ar plăcea. Fă în așa fel încât să fie cât mai practică și utilă, nu doar frumoasă. O altfernativă bună este pardoseala din lemn.

Folosește-te de plante

Prin definiție, terasa/balconul este în exterior, dar nu te baza doar pe mama natura încât să arate bine. Folosește plante verzi în ghivece frumoase! Vrei să te simți cat mai bine, așadar fă-o plăcută vizual, las-o să te scoată din rutina clădirilor de birourui și jungla orașului. Balconul/Terasa este oaza ta de liniște, aici îți petreci serile de vară, așa că decorează în așa fel încât să te bucure.

Dacă nu beneficiezi de un spațiu prea generos, pune doar un ghiveci cu o plantă mai mare și eventual un buchet de flori sau o decorațiune florală pe măsuță de cafea. Ai putea chiar opta pentru niște ghivece care să atârne sau de perete. Fii inventiv!

Relaxează-te la soare și la umbră

Bucură-te de soare, dar adu și ceva umbră pe terasă. Trebuie să ai un colțișor care să te ferească de arșița soarelui uneori mult prea puternic. Vrei să ai momente relaxante, alături de ceva băuturi răcoritoare? Ei bine, o copertină ar fi ideală! Aceasta poate fi retractabilă sau nu, în funcție de bugetul și de spațiul de care dispui. Dacă ai curte, poți opta pentru șezlong sau un balansoar acoperit sau pentru o umbrelă mai mare.

 

La ioooi.ro ai zeci de produse pentru a decora terasa. Vezi AICI ce mobilier ți-am pregătit. Mai jos ai câteva exemple de mobilier pe care le vei găsi la ioooi.ro.