Iarna deja s-a instalat, frigul a venit, in unele zone din tara a nins, asadar putem sa ne decoram locuinta si sa aducem atmosfera sarbatorilor in casa fara sa ni se para ca este prea devreme. Daca vrem sa pastram traditia si sa impodobim bradul doar in ajun, asta nu inseamna ca nu putem incepe deorarea altor zone din casa, astfel incat sa ne bucuram tot mai mult de aceasta luna frumoasa si speciala.

In functie de gusturile fiecaruia si de stilul de amenajare interioara abordata, poti decora minimalist sau poti aduce cat mai multe elemente de sarbatoare. Poti folosi culorile traditionale sau poti fi indraznet si sa iti creezi "propriul tau stil de Craciun". Astea toate depind de tine si fiecare suntem liberi sa lasam creativitatea sa ne cuprinda, mai ales ca vorbim despre propria locuinta. 

Insa iata cateva sfaturi de la noi, echipa ioooi.

 

Foloseste lumanari!

Cui nu ii plac lumanarile? Fie ele simple, cu un design inovativ sau specific acestei perioade, fie ele parfumate, lumanarile sunt pur si simplu un mush have pe tot parcursul anului! Asa ca de ce nu am profita de ele pentru a aduce atmosfera sarbatorilor in casa noastra?

Felinare si suporturi de lumanari

Daca tot am vorbit de lumanari, ar fi timpul pe unele sa le evidentiem cu niste sfesnice potrivite. 

Vaze, ghivece si cosuri decorative

In vaze poti pune fire de bumbac sau ramuri de brad, in ghivece poti planta un brad mic natural care sa aduca un aer fresh locuintei, iar in cosuri poti depozita perne decorative sau paturi pufoase pe care sa le ai la indemana, sau poti masca chiar ghiveciul bradului de Craciun.

Foloseste-te de culorile specifice

Rosu, verde, alb, auriu, sunt culorile care combinate intre ele, ne duc direct cu gandul la Sarbatorile de iarna. Poti folosi si argintiul sau negru. Asadar, chiar daca nu ai decoratiuni speciale de Craciun, insa ai o vaza din ceramica verde sau rosie, si ceva boluri aurii/argintii, atunci esti fericit - le poti folosi cu succes in perioada aceasta, iar bugetul ramane intact. 

Boluri sau acesorii de masa festive

Scoate de prin dulapuri tavile si farfuriile "de bune" - cum le ziceau parintii nostri - sau cele care au elemente care duc cu gandul la eleganta, festivitate - tacamuri si boluri aurii, suport de prajituri, tavi cu blat de marmura (sau imitatie) sau de sticla, dar si alte accesorii de servit pe care nu le folosesti in mod normal zilnic.

Ceasuri vintage sau clasice

Ne duc cu gandul la filmele vechi de Craciun sau la trecerea anilor, pentru ca atat Craciunul, dar mai ales Revelionul fac referire la trecerea timpului.