Cu toții ne dorim locuințe cu suprafețe mari, însă de cele mai multe ori apartamentele pe care le găsim pe piață să le cumpărăm sau să le închiriem nu dispun de o suprafață foarte mare. Multe din acestea au bucătăria open space cu sufrageria pentru a crea senzația de mai mult spațiu, însă în realitate cele 2 încăperi nu dispun de prea mulți metri pătrați.

Și atunci ce facem, cum amenajăm sufrageria astfel încât să fie încăpătoare și modernă, să ne creeze confortul necesar și să nu pară aglomerată de mobilă?

Așa cum am discutat într-un articol anterior, elementul important al livingului este canapeaua. Indiferent de structura sufrageriei, de dimensiunile acesteia sau de alți factori ce pot influența amenajarea acesteia, un rol important îl are canapeaua. Nu este doar locul pe care noi ne relaxăm citind o carte sau urmărind un documentar la TV, este și obiectul în jurul căreia decorăm încăperea.

Dacă livingul este mic, ar fi cam ciudat să punem o canapea mare, de 3 locuri și în formă de L, nu? Vrem să profităm de tot spațiu pentru a umble încăperea și cu alte obiecte decorative și piese de mobilier.

Canapea de tip divan

canapele modulare ioooi

Canapelele tip divan sunt excelente pentru sufrageriile mici. Aceste piese crează o atmosferă relaxantă și romantică. Sunt piese chic și foarte apreciate de datorită farmecului pe care îl emană.

Canapelele Bon Bon pe care le găsești la noi pe site sunt canapele modulare, perfecte pentru încăperile cu suprafețe mici. Fiecare modul a fost gândit pentru să formeze pe rând, împreună cu celelalte module: un divan, o canapea, un pat sau chiar două canapele.

Canapea extensibilă

canapele extensibile ioooi

În funcție de nevoile familiei sau disponibilitatea de a primi adesea oaspeți, în majoritatea cazurilor este de dorit ca aceasta să fie extensibilă. Chiar dacă optați pentru o canapea mică, de doar 2 persoane, dacă ea este extensibilă atunci se poate transforma într-un pat primitor în mai puțin de 1 minut.

Din cauza spațiului redus probabil că nu ai posibilitatea să alegi o canapea în L care ți-ar facilita atunci când stai seara obosit la un film, dar dacă aceasta are posibilitatea să se extindă, te poți relaxa și tu transformând-o într-un pat. Alături de câteva perne decorative și o pătură, seara ta va fi relaxantă.

Canapea fixă, elegantă

canapea ioooi

Dacă ți-ai setat ca sufrageria să fie stric un loc de socializare, atunci canapeaua fixă este ideală. Oaspeții tai vor fi impresionați de designul sau culoarea acesteia. Optează pentru simplitate și eleganță, ceea ce o să garanteze succesul întregului living. În plus, completează amenajarea și sporește confortul cu modelele de covoare pentru living, ideale chiar și pentru încăperile mici.

Fotolii

fotolii ioooi

Optează pentru două fotolii la fel și împreună cu o măsuță de cafea, livingul tău va fi cu siguranță original. Alege ca fotoliile să fie comode și să aibă o culoare puternică sau să aibă un design modern.

Cine spune că e obligatoriu ca într-o sufragerie să fie o canapea?! Până la urmă, casa ta trebuie să îți poarte amprenta. Bucură-te de acest privilegiu!