Institutul Pantone a ales culoarea anului 2023. Se numeste Viva Magenta sau „rosul purpuriu care aduce un echilibru intre cald si rece”. „Viteaza si neinfricata, (Viva Magenta) este o culoare vibranta a carei exuberanta promoveaza optimismul si bucuria”, dupa cum au explicat reprezentantii Pantone.

Pantone a inceput sa desemneze o culoare a anului incepand din 2000. Compania a creat sistemul de ajutare a culorilor folosit pentru a identifica si ajusta culorile in industrii precum imprimarea, designul grafic si moda. Anul acesta, compania americana evidentiaza o culoare ce reflecta cultura actuala, iar de aceasta data a fost desemnata o nuanta „hibrida”, sugestiva pentru existenta noastra in lumea fizica si digitala.

Nu este o culoare usor de asortat sau de purtat, insa transmite un mesaj puternic, atrag atentia criticii vestimentari. „Traim intr-o perioada in care foarte multi oameni au fost agresivi; este necesar pentru a merge mai departe”, a declarat Laurie Pressman, vicepresedinte Pantone. „Avem nevoie de curaj, dar cautam ceva care sa promoveze bucuria si sa fie distractiv. Viata de acum este neconventionala si provocatoare din multe puncte de vedere – cautam lucruri care sa ne ajute sa evadam.”

Culoarea anului 2023 se va regasi si in materie de decoratiuni interiorare, decoratiuni de nunta, make-up si coafura. Viva Magenta este menita ca o culoare indrazneata de declaratie in casa dvs. E o culoare deja populara in lumea modei si a frumusetii, iar acum isi face loc in designul interior.

Designerii de interior vor trebui sa isi lase creativitatea sa zburde pentru a aduce aceasta culoare in casele oamenilor, fara a face un concept prea obositor. Asadar, anul acesta vom vede locuinte cu pereti statement in aceasta culoare, sau poate cateva decoratiuni care completeaza o incapere plina de bejuri sau griuri, asta cu precadere in living, centrul caminului pentru orice familie.

Bineinteles, cei mai curajosi vor dori o doza de optomism si bucurie viva magenta si in dormior. Asa ca, trebuie sa fim cat mai inventivi cu produsele de design si sa satisfacem nevoile si dorintele si celor mai excentrici clienti.

______________________________________________________________________

Lasa-ne in comentarii parerea ta despre aceasta culoare. Tu unde ai integra-o si cum?