Acasa. Acasa este locul unde ne regasim noi pe noi. Este locul care ne reprezinta. Unde ne bem linistiti cafeaua sau ceaiul si unde ne gasim linistea chiar si in zilele cele mai stresante. Locul in care asteptam sa ajungem atunci cand suntem la serviciu, plecati din oras, sau chiar si dupa o vacanta. Pentru ca acasa nu este doar despre o locuinta, este un sentiment. 

Esti de acord cu noi?

Cu siguranta de bucuram de viata noastra profesionala, relationam cu colegii si chiar iesim dupa munca la cate o cina cu ei, mai schimbam o vorba, mai socializam. Apoi, ne place sa ne tinem in priza, si fugim dintr-un loc in altul: cumparaturi, cursuri de pictura sau de dictie, cate o lansare de carte sau vizita la vreun prieten. Si abia asteptam vacanta aia exotica,  mai ales ca acum este frig afara, iar putina vitamina D naturala nu ne-ar strica. Insa, sa recunoastem: cel mai bine e acasa si ne ofera un sentiment tare placut atunci cand ii calcam pragul.

Iar pentru ca suntem atat de diferiti ca oameni, avem locuri sau camere diferite in care alegem sa ne relaxam: unii sunt pasionati de gatit si pentru ei bucataria este totul; altii ne relaxam la TV pe o canapea moale si lata sau intr-un fotoliu lounge; unii prefera sa citeasca o carte buna la lumina unui lampadar din intimitatea dormitorului. Si cel mai important e sa ne cream acea zona care sa ne redea zenul, ori de cate ori avem nevoie.

Este usor sa-ti faci o zona/un colt de relaxare, chiar daca bugetul tau nu este foarte mare. Important este sa alegi camera in care crezi ca poti face asta, iar apoi adaugi obiecte de design interior si decoratiuni care sa confere acel sentimet de cozy. cateva perne decorative, colorate sau nu (atentie, acest colt ar trebui sa se integreze in stilul de design abordat!), un fotoliu sau un beanbag comod, un lampadar, o planta verde poate si o masuta de cafea, care sa fie de ajutor atunci cand doresti sa servesti ceva atunci cand te relaxezi.

Daca esti genul care te recreezi in bucatarie gatind pentru familie si prieteni, atunci e necesar sa ai ustensile potrivite si diverse, o vesela care sa se potriveasca cu designul bucatariei si ce am mai sugera noi...un pahar de vin. Desigur, pentru un extra vibe, iti sugeram sa pui pe masa un suport de lumanari pentru o atmosfera de restaurant atunci cand cinati, sau o vaza in care sa pui niste flori. Pe blatul bucatariei sau a insulei ai putea pune un bol de fructe cu design interesant (beton, ceramica, gold) sau niste ghivece in care sa pui plante aromatice pentru a le avea proaspete atunci cand pregatesti mancarea. 

Aaaa, inca o idee! Cu totii ne relaxam cu o baie fierbinte, asa ca de ce sa nu profitam sa decoram baia dupa bunul plac? Foloseste o tava de cada pe care sa iti pui ceva de servit, gelul de dus, tableta sau cartea pe care tocmai ai inceput-o. 2-3 lumanari parfumare care sa lumineze difuz baia si o baie amenajata dupa gustul tau pot sa-ti redea energia buna pe care o cauti dupa o saptamana lunga.

 

Ti-am pregatit cateva moodboard-uri cu cateva sugestii cu prooduse de la ioooi care te vor ajuta sa iti creezi cu usurinta coltul de relaxare mult visat.