Tendințele de design interior actuale sunt vaste și variate. Există culori noi, texturi noi și materiale noi, dar cel mai important, există stări noi. Căci, pe măsură ce ne revenim din pandemie, felul în care vrem să ne trăim viața s-a schimbat. Modul în care vrem să petrecem timpul în casele noastre s-a schimbat, iar acest lucru a afectat fiecare decizie pe care o luăm cu privire la decorare. De aceea, cred ca toti designerii de interior sunt de acord ca modul în care oamenii vor să decoreze locuintele s-a schimbat. 

 

In anul 2022 ne dorim un interior care sa ne ajute sa ramanem pozitivi in gandire, care sa ne faca fericiti. In ultimii doi ani, fiind in lockdown si blocati in case, fiecare dintre noi am experimentat caminul altfel: unii dintre noi am avut mai mult timp pentru pasiunile noastre, altii am invatat sa gatim sau sa ne facem singuri cocktailuri pentru a petrece alaturi de partener o seara mai deosebita, am stat mai mult cu familia si ne-am acomodat sa lucram de acasa, iar meetingurile de la birou s-au transformat in apeluri Zoom de acasa. Ne-am schimbat stilul de viata, am renunat la abonamentul de la sala si am facut sport intr-un colt din living sau poate pe terasa, ne-am schimbat stilul de imbracaminte pentru ca am vazut ca putem fi la fel de eficienti si de productivi chiar si fara cravate sau tocuri. Am inceput sa comandam online tot mai mult, fie ca vorbim despre cumparaturi alimentare sau nu. Casa noastra a devenit mai mult decat un acasa. A devenit totul: familie, birou, sala de sport, restaurant, zona de relaxare. 

 

De aici si dorinta de a merge pe un design interior care sa se adapteze nevoilor nostre: spatiu, stil, eficienta, insa toate intr-o abordare mai relaxata. 

 

Asadar, care sunt trendurile in design interior zilele acestea?

Terasele si gradinile

mobilate cat mai cozy si neaparat luminate. Asta pentru a profita cat mai mult de stat afara si a imbina linistea de acasa cu senzatia dulce de concediu/seri tarzii de vara.

Mobilierul din ratan sau rachita

a intrat iarasi pe harta designului interior. Naturale, simple si de efect, aduc in casa un vibe sofisticat dar confortabil.

Covoarele cu forme neregulate sau cu imprimeu neconventional

sunt tot mai atragatoare.

Tonurile oceanice.

Fie ca vorbim despre nuante de verde sau albastru ale peretilor sau ale obiectelor de mobilier de dimensiuni mari, asortate cu diverse accesorii pot da locuintei un efect rafinat.

Betonul colorat.

De fapt betonul este in trend de cativa ani. Văzut în bucătării, la exteriorul sau folosit pe podele, acesta devine materialul preferat din lumea designului. 

Decoratiunile din ceramica

dau finete si completeaza orice incapere.

Vibe-ul si culorile care ne duc cu gandul la vacanta.

In lockdown, toti am visat la vacantele noastre la mare, asa ca bleumarin-ul este adus ca vedeta principala in multe locuinte.

 

Cu siguranta, cele mentionate mai sus sunt doar cateva dintre trendurile in design interior in 2022, acestea fiind mult mai multe si studiate si apreciate in detaliu de specialistii din domeniu. 

 

Te asteptam in comentarii sa ne spui tu ce modificari ai facut in locuinta in timpul/dupa pandemie.