Zilele acestea geroase ne creeaza 2 stari: sa ne dorim sa fim iar copii si sa ne bucuram de un sanius pe cinste, sau sa stam in casa la caldura. Cel mai bine pentru starea noastra ar fi sa le combinam - un sanius pe cinste sau o tura la ski, dupa care intram la caldura, in casa.

Tocmai de aceea, cand venim infrigurati de afara ar fi de dorit sa fim intampinati nu doar de caldura, ci si de o atmosfera calduroasa a locuintei. Te poti folosi de cateva trucri de amenajare, care sunt utile pe tot parcursul anului, pentru ca creeaza un camin primitor, calduros. Iar iarna e de dorit si mai mult asta, nu e asa?

Sunt multe detalii de care trebuie sa tinem cont atunci cand vrem sa amenajam ori sa decoram casa in sezonul rece – de la stil si cromatica, pana la dimensiunea spatiului si functionalitatea acestuia. De aceea, iata cum poti sa-ti decorezi locuinta pentru sezonul rece folosind culorile si texturile.

Texturile si materialele naturale contureaza cel mai bine un ambient primitor, deci pe acestea ar trebui sa le alegi atunci cand incepi sa decorezi locuinta iarna. Spre exemplu, pielea, blana sau lemnul sunt materialele care imprima unicitatea incaperii si transmit cel mai bine atmosfera de iarna. Poti alege lemnul pentru mobilier sau pentru decoratiuni si pielea si blana pentru covorase ori pernute decorative. Poti alege scaune cu tapiterie din catifea, paturi din mohair si combina totul cu decoratiuni diverse din aceeasi gama ori cu motive etnice sau geometrice.

Este simplu sa decorezi locuinta in sezonul rece astfel incat sa creezi o atmosfera cosy: alege o patura din tricotaj din mohair pe care o poti folosi cand stai pe canapea sau fotolii, pernute decorative intr-o nuanta de albastru inchis sau burgundy. Nu uita de lumanari – cu sfesnicul potrivit vei aduce cu siguranta un aer sofisticat camerei.

In ceea ce priveste culorile, poti opta pentru maro, bej, alb sau gri daca preferi un decor minimalist ori rustic; daca abordarea minimalista nu este pe placul tau, atunci alege culori precum verde inchis, albastru ori burgundy.