REDUCERI - pana la 50%! Cumpara acum!

Fotolii

Grilă Listă

Articolele 1-50 din 315

Setați descendent
 1. Fotoliu KOTTA

  începând de la 2.536 RON
 2. Fotoliu TIMO VELVET

  începând de la 585 RON
 3. Fotoliu Puf LOVAN 72x80x80 cm

  începând de la 659 RON
 4. Balansoar ERANA

  începând de la 1.770 RON
 5. Balansoar CAROLA

  începând de la 1.700 RON
 6. Balansoar MIMA

  1.705 RON
 7. Fotoliu extensibil BRAXA VELVET

  începând de la 2.134 RON
 8. Fotoliu extensibil ELISE VELVET

  începând de la 2.650 RON
 9. Fotoliu COCILLE VELVET GOLD

  începând de la 2.090 RON
 10. Fotoliu rabatabil ARON VELVET

  începând de la 1.680 RON
 11. Fotoliu SAPRI

  începând de la 3.574 RON
 12. Fotoliu SPRING VELVET

  începând de la 1.815 RON
 13. Fotoliu TIMOTY FLUFF

  începând de la 584 RON
 14. Fotoliu GINGER

  4.290 RON
 15. Fotoliu BICO CREAM Fotoliu BICO CREAM
  -40%

  Fotoliu BICO CREAM

  Preț special 1.848 RON Preț standard 3.080 RON
 16. Fotoliu ARMAS PINK
  -40%

  Fotoliu ARMAS PINK

  Preț special 1.140 RON Preț standard 1.900 RON
 17. Fotoliu cu taburet POFTA BEIGE
  -40%

  Fotoliu cu taburet POFTA BEIGE

  Preț special 1.416 RON Preț standard 2.360 RON
 18. Fotoliu SPRUCE LIGHT GRAY
  -40%

  Fotoliu SPRUCE LIGHT GRAY

  Preț special 2.700 RON Preț standard 4.500 RON
 19. Fotoliu SPRUCA DARK GRAY Fotoliu SPRUCA DARK GRAY
  -40%

  Fotoliu SPRUCA DARK GRAY

  Preț special 3.216 RON Preț standard 5.360 RON
 20. Fotoliu CUSHION TURQUOISE Fotoliu CUSHION TURQUOISE
  -40%

  Fotoliu CUSHION TURQUOISE

  Preț special 2.580 RON Preț standard 4.300 RON
 21. Fotoliu LINE DARK GREY Fotoliu LINE DARK GREY
  -40%

  Fotoliu LINE DARK GREY

  Preț special 2.760 RON Preț standard 4.600 RON
 22. Fotoliu CUSHION NATURAL Fotoliu CUSHION NATURAL
  -40%

  Fotoliu CUSHION NATURAL

  Preț special 2.700 RON Preț standard 4.500 RON
 23. Fotoliu VERUS BLUE Fotoliu VERUS BLUE
  -40%

  Fotoliu VERUS BLUE

  Preț special 1.788 RON Preț standard 2.980 RON
 24. Fotoliu BUTTER BROWN Fotoliu BUTTER BROWN
  -40%

  Fotoliu BUTTER BROWN

  Preț special 828 RON Preț standard 1.380 RON
 25. Fotoliu OLBIA

  4.965 RON
 26. Fotoliu MARITA

  4.080 RON
 27. Fotoliu JEFF

  3.390 RON
Grilă Listă

Articolele 1-50 din 315

Setați descendent

Fotolii moderne

Fotoliile sunt piese care nu trebuie să lipsească din amenajarea locuinței tale, în special din designul living-ului. Acestea vin într-o gamă variată de modele și stiluri, fiind piese versatile care se pot combina cu elementele de decor precum lampadarele, covoarele, tablourile, dar și cu alte elemente de mobilier cum ar fi canapelele sau măsuțele de cafea.

Citește mai mult

Ce caracteristici să urmărești când alegi un fotoliu?

Fotoliul are un rol atât estetic, cât și practic, astfel că trebuie ales în concordanță cu stilul general al camerei, dar să fie și confortabil pentru diverse activități de relaxare (de exemplu, pentru citit sau urmărit TV / filme). În funcție de nevoile tale și spațiul de care dispui, sunt câteva aspecte de care să ții cont atunci când alegi un fotoliu:

 • Înălțimea spătarului. Pentru citit sau alte activități care presupun petrecerea unui timp mai îndelungat în fotoliu, atunci e nevoie ca acesta să fie foarte confortabil, iar spătarul să fie mai înalt, pentru a putea susține spatele, gâtul și capul, la o înclinație confortabilă. Pentru o zonă de socializare, sunt potrivite și fotoliile cu un spătar mai mic.
 • Umplutura șezutului. La fel ca spătarul, șezutul unui fotoliu este foarte important să fie suficient de confortabil și adaptat nevoilor tale. În general, se recomandă un fotoliu cu un șezut (și spătar) din spumă mai densă.
 • Brațele de sprijin. Pe piață există foarte multe modele de fotolii, cu sau fără brațe de sprijin, cu brațe late sau mai înguste. Pentru citit, sunt recomandate cele dotate cu brațe mai late dacă dorești mai mult confort.
 • Tapițeria. Pentru fotoliile îmbrăcate în material, cu interior de spumă / burete, tapițeria este un alt factor decisiv în alegerea fotoliului potrivit. Pe de o parte, materialul în sine trebuie să fie de calitate superioară, să fie rezistent la uzură, mai ales dacă este folosit mai intens. De asemenea, textura și modelul tapițeriei trebuie alese în acord cu restul texturilor existente în încăpere, pentru un aspect integrat și armonios.
 • Structura și materialele. Este recomandat să optezi pentru un fotoliu cu o structură rezistentă, durabilă, realizată din materiale de calitate, precum lemnul sau metalul.
 • Dimensiunea totală a fotoliului este, de asemenea, importantă și trebuie adaptată la spațiul disponibil pentru a nu încărca prea mult sau, dimpotrivă, să fie prea mic sau să fie nevoie de două sau 3 fotolii, în cazul unui spațiu mai generos.
 • Stilul și cromatica. Estetica încăperii dictează și stilul care se potrivește cel mai bine ansamblului, așadar atunci când alegi fotoliul, trebuie să iei în considerare și elementele de design din jur. Dacă în trecut fotoliul era ales din aceeași familie sau model cu canapeaua, fotoliile moderne și trendurile actuale sunt mult mai experimentale și deschise la combinații inedite de stiluri, culori, texturi, materiale. Cu toate acestea, ca orice combinație de stiluri, aceasta trebuie să facă sens în estetica generală.

Ce tipuri de fotolii sunt?

La fel ca alte obiecte de mobilier, cum ar fi canapelele, și fotoliile se bucură de o largă diversitate de modele, inspirate din o multitudine de stiluri artistice, care combină într-un mod creativ materiale, texturi, culori, funcționalități, dimensiuni. Haide să vedem câteva dintre tipurile de fotolii cele mai populare de pe piață, care să te ajute să îți găsești următorul loc de relaxare.

Fotoliu clasic (tradițional)

Cel mai des întâlnit tip de fotoliu pe care îl găsim pe piață și în casele oamenilor este fotoliul tradițional sau clasic, potrivit pentru relaxare, citit, socializare. Acesta are, în general, un spătar și un șezut foarte confortabile, cu sau fără brațe, tapițat în diverse tipuri de materiale (piele, stofă, catifea, bumbac etc.), disponibil într-o varietate de stiluri (clasic, modern, vintage, scandinav, minimalist etc.).

Fotoliu extensibil

Acest model de fotoliu vine cu o trăsătură foarte utilă - se poate transforma în pat sau divan, pentru o și mai bună relaxare sau în cazul în care găzduiești un oaspete peste noapte. În cazul în care optezi pentru un astfel de fotoliu, trebuie să fii atent la calitatea materialelor din care este realizat și la confortul oferit de saltea, precum și la rezistența și durabilitatea structurii.

Fotoliu reglabil

Realizat pe o structură mai complexă decât un fotoliu obișnuit, fotoliul reglabil - așa cum îi sugerează și numele - are un sistem de cadru ce se poate ajusta în diferite locuri (spătar, șezut, brațe) sau este chiar prevăzut cu un suport de picioare mobil, în funcție de nevoi.

Fotoliu balansoar

Un tip de fotoliu inspirat din decorul boem, romantic, balansoarul seamănă cu un cuib supradimensionat, realizat din ratan sau alte materiale rezistente, și susținut pe un cadru metalic foarte rezistent. Acesta dispune de niște perne confortabile, perfect pentru a te putea relaxa și legăna fără griji. Un dezavantaj al fotoliului-balansoar este faptul că, în funcție de model și materialele utilizate, impune o anumită limită de greutate.

Fotoliu puf

Întâlnit foarte des în camerele copiilor, fotoliul puf este foarte confortabil și versatil, perfect pentru serile de film în familie sau pentru citit. 

Ce stiluri de fotolii găsești pe piață?

După cum descriam și mai sus, există foarte multe modele de fotolii disponibile pe piață, într-o diversitate de stiluri din care poți alege:

 • Fotolii în stil modern - design care îmbină latura funcțională cu combinații de texturi, culori și materiale inedite.
 • Fotolii în stil clasic (baroc, victorian) - impunătoare ca estetică, foarte elegante, cu tapițerie premium sau de lux, cadru de lemn sculptat.
 • Fotolii în stil art-deco - design artistic, cu tapițeri din materiale aparte, precum catifeaua.
 • Fotolii în stil scandinav - design mai liniar, minimalist, foarte practice.
 • Fotolii în stil tradițional sau rustic - se remarcă, deseori, prin tapițerie cu imprimeuri florale / vegetale, din stofă; tot în această categorie găsim și fotoliile realizate din ratan sau nuiele împletite, din lemn.

Fotoliile aduc un plus de personalitate unei încăperi, îndeosebi în camera de zi, unde nu doar îți poți petrece timpul liber și te poți relaxa, dar este și un spațiu perfect pentru socializare, pentru primirea oaspeților. Vezi pe ioooi.ro gama completă de fotolii și alege modelul care se potrivește amenajării tale interioare.

Citește mai puțin