REDUCERI - pana la 50%! Cumpara acum!

Măsuțe Cafea

Grilă Listă

Articolele 1-50 din 462

Setați descendent
 1. Masuta laterala SIMPLY mad Masuta laterala SIMPLY mad
  -30%

  Masuta laterala SIMPLY mad

  Preț special 415 RON Preț standard 590 RON
 2. Măsuță de cafea SHERMA

  începând de la 815 RON
 3. Măsuță de cafea ANCHI 46.5x46 cm

  începând de la 470 RON
Grilă Listă

Articolele 1-50 din 462

Setați descendent

Măsuțe de cafea

Măsuțele de cafea au atât un rol funcțional, cât și unul estetic, iar în alegerea modelului potrivit pentru o anumită încăpere (de regulă, camera de zi) este recomandat să ținem cont de anumite criterii referitoare la formă, dimensiune, stil, material, culoare, respectiv felul în care măsuța se integrează în atmosfera estetică a spațiului cu pricina.

De asemenea, poziționarea măsuței de cafea în raport cu celelalte obiecte de mobilier și de decor din cameră - canapea, fotolii, covoare, tablouri, lampadare etc. - trebuie să ia în considerare dimensiunile acestora, spațiul disponibil și stilul lor, astfel încât să nu încarce spațiul și să servească și din punct de vedere funcțional.

Citește mai mult

Ce formă și dimensiune alegem pentru măsuța de cafea?

Două dintre aspectele esențiale în alegerea unei măsuțe de cafea pentru camera de zi, de exemplu, sunt forma și dimensiunea acestei piese de mobilier.

Forma măsuței de cafea

Măsuțele de cafea vin într-o varietate de forme geometrice, care pot să complimenteze foarte bine sau, dimpotrivă, să dezavantajeze un anumit spațiu în cazul în care alegem o formă nepotrivită pentru locul.

Atunci când alegem forma măsuței de cafea, trebuie să luăm în considerare lungimea canapelei în fața căreia o vom așeza, respectiv stilul canapelei (dacă este canapea standard sau cu șezlong, dacă este canapea modulară cu dispunere în L sau canapea cu fotolii).

Măsuțele de cafea pot avea următoarele forme:

 • Rectangulare - potrivite pentru canapele standard sau în L cu șezlong
 • Pătrate - perfecte pentru spații mai generoase, încadrate de o canapea modulară în L sau canapea standard cu fotolii / taburete așezate de o parte și alta a mesei
 • Rotunde - o alegere bună pentru spațiile mai mici, unde fiecare centrimetru contează
 • Ovale - grozave pentru spațiile cu trafic mai intens, fluidizând accesul dintr-o parte în alta a încăperii

Dimensiunile măsuței de cafea

În primul rând, recomandarea designerilor de interior este ca înălțimea măsuței de cafea să nu depășească înălțimea șezutului canapelei și să fie poziționată la o distanță de aproximativ 40-50 cm, respectiv la minim 80 cm de comoda TV.

Cum alegem măsuța de cafea în funcție de material?

Pe piață găsim extrem de multe opțiuni de măsuțe de cafea, realizate din materiale clasice precum lemnul, metalul, sticla, marmura sau alt tip de ceramică, dar și din materiale mai inovatoare pentru un astfel de obiect de mobilier, precum textile, beton, ratan.

Alegerea măsuței de cafea în funcție de materialul sau combinația de materiale din care este confecționată se face, în primul rând, în raport cu dinamica estetică a spațiului și cu celelalte materiale prezente în obiectele de mobilier din jur. Astfel se păstrează o anumită armonie de texturi și stil între toate elementele de decor.

Din ce stiluri decorative poți să alegi măsuța de cafea?

În prezent, printre cele mai populare stiluri pentru amenajările interioare pentru mobilier, inclusiv pentru măsuțele de cafea, sunt modelele moderne și modelele industriale, care pot fi integrate foarte creativ și original într-un design interior minimalist, scandinav, eclectic, dar și cu influențe mai retro.

Descoperă pe ioooi.ro înreaga noastră colecție de mese, unde vei găsi sute de măsuțe de cafea din materiale variate, de diferite dimensiuni și forme, foarte versatile pentru amenjarea interioară a casei tale. De asemenea, pentru o amenajare completă poți opta și pentru modelele de mese extensibile pentru sufragerie puse în valoare cel mai bine de lămpile suspendate.

Citește mai puțin