OUTLET - REDUCERI DE PANA LA 60%> OUTLET mobilier si corpuri de iluminat!

Lampadare

Grilă Listă

Articolele 1-48 din 244

Setați descendent
 1. Lampadar MOKA S Lampadar MOKA S
  -50%

  Lampadar MOKA S

  Preț special 1.775 RON Preț standard 3.550 RON
 2. Lampadar BOUTIQUE
  -50%

  Lampadar BOUTIQUE

  Preț special 1.225 RON Preț standard 2.453 RON
 3. Lampadar GALLERY Lampadar GALLERY
  -50%

  Lampadar GALLERY

  Preț special 1.095 RON Preț standard 2.182 RON
 4. Lampadar VERTICE DUO

  începând de la 1.315 RON
 5. Lampadar CAMILAN 3

  începând de la 1.066 RON
 6. Lampadar ANDY 3L

  începând de la 840 RON
 7. Lampadar MEZA 3

  începând de la 545 RON
 8. Lampadar BARAVA BLACK Lampadar BARAVA BLACK
  -53%

  Lampadar BARAVA BLACK

  Preț special 710 RON Preț standard 1.518 RON
 9. Lampadar GAVEZ BRASS Lampadar GAVEZ BRASS
  -51%

  Lampadar GAVEZ BRASS

  Preț special 1.780 RON Preț standard 3.647 RON
 10. Lampadar COLT 1L
  -50%

  Lampadar COLT 1L

  Preț special 678 RON Preț standard 1.356 RON
 11. Lampadar BERRY Lampadar BERRY
  -50%

  Lampadar BERRY

  Preț special 1.105 RON Preț standard 2.208 RON
 12. Lampadar VIVIDOS

  începând de la 1.317 RON
 13. Lampadar GAMA

  începând de la 779 RON
 14. Lampadar ROHAN

  începând de la 1.175 RON
 15. Lampadar BURGIO Lampadar BURGIO
  -53%

  Lampadar BURGIO

  Preț special 685 RON Preț standard 1.466 RON
 16. Lampadar MEMFY

  începând de la 510 RON
 17. Lampadar TRONA TRIO Lampadar TRONA TRIO
  -11%

  Lampadar TRONA TRIO

  Preț special 685 RON Preț standard 770 RON
 18. Lampadar VERAN ALL WHITE Lampadar VERAN ALL WHITE
  -51%

  Lampadar VERAN ALL WHITE

  Preț special 825 RON Preț standard 1.686 RON
 19. Lampadar TIZIANO
  -50%

  Lampadar TIZIANO

  Preț special 2.325 RON Preț standard 4.645 RON
 20. Lampadar BOBEN

  începând de la 2.555 RON
 21. Lampadar SUREY
  -40%

  Lampadar SUREY

  Preț special 1.370 RON Preț standard 2.265 RON
 22. Lampadar VALONIA
  -30%

  Lampadar VALONIA

  Preț special 895 RON Preț standard 1.285 RON
 23. Lampadar ALMINSK WHITE/GOLD
  -28%

  Lampadar ALMINSK WHITE/GOLD

  Preț special 355 RON Preț standard 490 RON
 24. Lampadar NORMAD BLACK/MARBLE Lampadar NORMAD BLACK/MARBLE
  -14%

  Lampadar NORMAD BLACK/MARBLE

  Preț special 810 RON Preț standard 940 RON
 25. Lampadar NORMAD WHITE/WOOD
  -14%

  Lampadar NORMAD WHITE/WOOD

  Preț special 775 RON Preț standard 902 RON
 26. Lampadar NONI

  începând de la 1.035 RON
 27. Lampadar STALINA

  începând de la 1.075 RON
 28. Lampadar IMOGEN
  -40%

  Lampadar IMOGEN

  Preț special 495 RON Preț standard 830 RON
 29. Lampadar PAUZIN TREE OF LIFE Lampadar PAUZIN TREE OF LIFE
  -40%

  Lampadar PAUZIN TREE OF LIFE

  Preț special 525 RON Preț standard 870 RON
 30. Lampadar SWAND GOLD
  -30%

  Lampadar SWAND GOLD

  Preț special 1.515 RON Preț standard 2.165 RON
 31. Lampadar NEVILS
  -30%

  Lampadar NEVILS

  Preț special 450 RON Preț standard 640 RON
 32. Lampadar MARLOT GOLD&GREY
  New
 33. Lampadar HELIX PT Lampadar HELIX PT
  -50%

  Lampadar HELIX PT

  Preț special 1.889 RON Preț standard 3.777 RON
 34. Lampadar NURIA 05 Lampadar NURIA 05
  -14%

  Lampadar NURIA 05

  Preț special 2.275 RON Preț standard 2.636 RON
Grilă Listă

Articolele 1-48 din 244

Setați descendent

Lampadare

Lampadarele sau lămpile de podea sunt corpuri de iluminat cu picior înalt și abajur, care pot schimba sau întregi aspectul unei încăperi, cum ar fi camera de zi, biroul de acasă sau holurile, și care sunt utilizate, în general, pentru lumină ambientală sau pentru un spațiu de lucru sau de citit, lângă un birou, fotolii sau canapea.

Citește mai mult

Pe lângă lămpile de podea pe care le folosim în interior, există o plajă extinsă de modele de lampadare pentru exterior, asortate la modelele de sezlonguri, rezistente la intemperii și care să lumineze curtea, grădina, terasa sau alte spații exterioare pe care dorim să le amenajăm.

Lampadarele nu ocupă mult spațiu, ceea ce le face perfecte pentru a adăuga o notă de eleganță și dimensiune unui spațiu - interior sau exterior -, în funcție de model și de întregul concept de design al casei. Pe piață sunt disponibile o multitudine de stiluri și modele, de la unele clasice, cu un design elaborat și distins, la unele mai moderne și chiar mai îndrăznețe.

Clasificarea lampadarelor în funcție de stil

Lămpile de podea au un rol atât decorativ, cât și funcțional, fiind utilizate atât pentru a crea lumină ambientală, cât și pentru anumite activități, precum lucrul la birou sau citit. Oricare ar fi scopul pentru care vrei să achiziționezi un lampadar, designul acestuia trebuie să fie compatibil cu stilul casei tale, de la paleta cromatică, la forma și componentele din care acesta este alcătuit (picior, abajur, brațe etc.). Pe site-ul nostru găsești o varietate de modele de lampadare în stil modern și industrial, potrivite pentru cei care preferă un design interior contemporan.

Lampadare în stil modern

Stilul modern în design aduce atmosfera perioadei de la mijlocul secolului XX prin formele geometrice, minimaliste, și liniile clare. Lampadarele moderne propun o diversitate de tipuri de finisaje în ceea ce privește materialele și componentele utilizate (baza, trunchiul și lumina), cu focus atât pe aspect, cât și pe funcționalitate.

În general, pentru lampadarele în stil modern se utilizează metale ușoare pentru bază și trunchi, în nuanțe de argintiu, auriu, arămiu, sau vopsite în negru, alb. Acestea se combină cu abajururi simple, geometrice, din materiale textile, plastic sau sticlă, într-o varietate cromatică ce poate fi ușor integrată în orice spațiu.

Lampadare în stil industrial

Lampadarele industriale aduc în prim-plan un look ce pare „neșlefuit”, inspirat din stilul corpurilor de iluminat utilizate în fabricile vechi, ateliere de meșteșugărit sau alte spații asemănătoare. Acest stil „de fabrică” a fost reinterpretat, în designul de interior, într-un adevărat curent modernist și neconvențional, care transcede și înspre alte elemente legate de amenajarea unui spațiu.

Lampadarele în stil industrial au, în general, componente metalice, variind de la fier, oțel, cupru, alamă, aluminiu, utilizate pentru bază și trunchi, dar și pentru abajur, în cazul anumitor modele. Acest tip de lampadare oferă o luminozitate ridicată, fiind o opțiune nu doar estetică, ci și funcțională. Pentru unele modele de lămpi de podea se folosesc becuri supradimensionate sau cu lumină puternică, respectiv brațe mobile, care pot să direcționeze lumina înspre un anumit loc din încăpere (de exemplu, asupra biroului de lucru sau lângă fotoliul de citit).

Specificații și caracteristici lampadare

Lampadarele, dincolo de scopul lor funcțional, sunt niște obiecte de decor care pot să schimbe ușor aspectul unui spațiu. Astfel, dacă îți dorești o revitalizare estetică a casei tale și nu vrei să investești într-o reamenajare amplă și complexă, poți opta pentru o lampă cu picior pe care să o plasezi într-un loc cheie din încăpere.

Starea pe care o transmite acest corp de iluminat într-un anumit spațiu este redată de nuanța și intensitatea luminii, dar și de stilul artistic din care este inspirat designul său. Mai mult, haide să vedem ce alte aspecte să iei în considerare atunci când alegi un lampadar.

Materialul din care este confecționat lampadarul

Dincolo de designul propriu-zis, materialele din care este realizat un lampadar sunt foarte importante în procesul de selecție, acestea determinând rezistența și durata lui de viață. Lemnul și metalul sunt cele mai comune tipuri de materiale din care se confecționează, de obicei, structura lămpilor cu picior, respectiv materiale textile sau sticlă pentru abajur.

Finisajele metalice sunt chiar mai des utilizate pentru baza și trunchiul lampadarului datorită varietății de metale și aliaje disponibile - aluminiu, crom, cupru, alamă, oțel și alte aliaje.

Dimensiunea lampadarului

În general, lămpile cu picior nu ocupă mult loc, însă există pe piață anumite modele care au o structură mai amplă, cum sunt lampadarele cu abajur supradimensionat, lampadarele cu trunchiul curbat sau cele cu mai multe brațe și becuri de iluminat.

Dimensiunea lampadarului ales trebuie să se adapteze spațiului disponibil, astfel încât să nu dea senzația de aglomerare și să fie bine pus în valoare.

De asemenea, înălțimea lampadarului se alege astfel încât să complimenteze spațiul în care se plasează - de exemplu, în încăperile cu tavanele înalte, se recomandă lămpi cu picior mai înalt, la fel cum în încăperile cu suprafață mai mică, poți opta pentru un stil mai minimalist, de dimensiuni mai restrânse.

Numărul de becuri

Gradul de iluminare al unui lampadar ține, în principal, de numărul de becuri și de felul în care acestea sunt dispuse pe structura lămpii.

Dacă ai nevoie de iluminare mai puternică în încăperea în care lucrezi sau întreprinzi diverse activități, poți opta pentru un lampadar cu mai multe becuri. Unele lampadare au instalate sisteme de iluminare care permit folosirea alternativă a becurilor (de exemplu, unul din trei) sau toate concomitent.

Pentru o iluminare ambientală, sunt potrivite și lampadarele cu un singur bec, cu lumină caldă sau lampadare cu bec decorativ, supradimensionat.

Lampadare într-o gamă variată de modele și de culori

Pentru a completa estetica spațiului interior, modelul și culoarea lampadarului trebuie alese astfel încât să complimenteze stilul de ansamblu, precum și paleta cromatică deja existentă. Prin urmare, lampadarele trebuie să se asorteze cu accesoriile din încăpere, cum ar fi modelele de covoare sau cele de tablouri. Pe piață există o diversitate foarte extinsă de modele, pentru toate buzunarele, în culori neutre sau puternice, respectiv în combinații inedite de materiale și texturi.

De ce sunt importante lampadarele în amenajarea locuinței

Unul dintre aspectele pe care trebuie să le urmărim și după care ne ghidăm atunci când ne amenajăm locuința este lumina și felul în care aceasta este distribuită, atât natural, cât și artificial (prin sisteme de iluminat interior), în spațiul nostru de locuit.

Adăugarea unor lămpi de podea în diferite zone ale casei este o metodă facilă de a crea atmosfera dorită, combinând utilul cu plăcutul. Iată câteva dintre avantajele utilizării lampadarelor în amenajarea spațiului de locuit.

 • Lampadarele pot suplini sau intensifica lumina dintr-un anumit spațiu și, spre deosebire de o simplele veioze, acestea pot oferi o lumină ambientală mai amplă.
 • În cazul lampaderelor de lucru, folosite pentru a direcționa lumina într-un anumit loc, pentru lucrul la birou, în atelier sau pentru citit.
 • Sunt durabile, mai ales dacă sunt realizate din materiale rezistente, precum metalul și lemnul pentru bază și trunchiul de suport.
 • Ocupă puțin loc și sunt ușor de integrat în orice tip de amenajare.
 • Există o varietate foarte largă de stiluri și modele pentru toate preferințele și conceptele creative în ceea ce privește designul interior al spațiului.

Sfaturi pentru alegerea lampadarului pentru locuința ta

Înainte de a cumpăra un lampadar, este bine să faci o scurtă analiză a încăperii în care dorești să îl folosești, astfel încât acesta să fie bine integrat în peisajul interior, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Mai jos îți oferim câteva recomandări pentru ca tu să poți apoi alege lampadarul potrivit pentru casa ta.

 • Alege un stil care să se alinieze cu designul casei tale și cu mobila din încăperea unde va fi plasat. De exemplu, un lampadar în stil clasic, cu multe detalii decorative, juxtapuneri de elemente cromatice și grafice nu este o variantă recomandată pentru o casă amenajată în stil scandinav/nordic.
 • Fii atent la calitatea materialelor din care este realizat lampadarul. În general, modelele de calitate bună și foarte bună sunt realizate din metale trainice sau lemn atent finisat.
 • În special pentru camera de zi, alege o lampă cu picior care să fie într-un loc vizibil, ce îi pune în valoare designul.
 • Lumina pe care o emite lampadarul trebuie să răspundă nevoilor tale. Dacă ai nevoie de o lumină puternică, poți opta pentru o lampă cu mai multe brațe și becuri, reglabile, astfel încât să le poți orienta înspre locurile pe care le vrei mai bine luminate.
 • Lampadarele și celelalte corpuri de iluminat pe care le alegem pentru camera de zi, dormitor, holuri sau spațiu de lucru trebuie adaptate în funcție de încăpere. Pentru camera de zi, poți opta pentru un model de lampă decorativă, cu lumină ambientală care să creeze atmosfera dorită. Pentru dormitor, fiind un spațiu de relaxare și odihnă, un lampadar - sau două, de o parte și alta a patului alături de noptiere- cu lumină caldă și un sistem de iluminat reglabil este o variantă foarte bună.

Pe ioooi.ro găsești o varietate largă de lampadare, în stil modern sau industrial, din care să alegi modelul care se potrivește cel mai bine casei tale. De asemenea, te invităm să descoperi și colecțiile de plafoniere, aplice perete interior, aplice perete exterior sau aplice baie din categoria de iluminat.

Citește mai puțin