OUTLET - REDUCERI DE PANA LA 60%> OUTLET mobilier si corpuri de iluminat!

Aplice baie

Grilă Listă

Articolele 1-48 din 89

Setați descendent
 1. Aplica de perete PATARIS

  începând de la 545 RON
 2. Aplica de perete DALI 30 GOLD

  începând de la 625 RON
 3. Aplica de perete DALI 90 GOLD

  începând de la 1.210 RON
 4. Aplica de perete DALI 120 GOLD

  începând de la 1.495 RON
 5. Aplica de perete MARTIN
  -30%

  Aplica de perete MARTIN

  Preț special 765 RON Preț standard 1.090 RON
 6. Aplica de oglinda TRAGACETE

  începând de la 140 RON
 7. Aplica baie SESMO

  începând de la 400 RON
 8. Aplica perete baie RAESMA

  începând de la 390 RON
 9. Aplica de perete TRINIDAD

  începând de la 235 RON
 10. Aplica baie ACUROS 25

  începând de la 487 RON
 11. Aplica de perete VADUMI

  începând de la 250 RON
 12. Aplica de perete NILSON

  începând de la 217 RON
 13. Aplica baie ACUROS 43

  începând de la 609 RON
 14. Aplica de perete STEFANO

  începând de la 445 RON
 15. Aplica de perete LUKEN
  -30%

  Aplica de perete LUKEN

  Preț special 445 RON Preț standard 634 RON
 16. Aplica de perete GREYSI
  -25%

  Aplica de perete GREYSI

  Preț special 466 RON Preț standard 621 RON
 17. Aplica de perete DINAH M

  începând de la 225 RON
 18. Aplica de perete DINAH L

  începând de la 265 RON
 19. Aplica de perete MAYNOR
  -25%

  Aplica de perete MAYNOR

  Preț special 245 RON Preț standard 326 RON
 20. Aplica de perete DINAEL

  începând de la 215 RON
 21. Aplica baie CETOZEN

  începând de la 440 RON
 22. Aplica de perete MARIO
  -30%

  Aplica de perete MARIO

  Preț special 440 RON Preț standard 626 RON
 23. Aplica de perete DELVIN

  începând de la 280 RON
 24. Aplica de perete DALI 45 GOLD

  începând de la 765 RON
 25. Aplica de perete DALI 60 GOLD

  începând de la 960 RON
 26. Aplica de perete MASIMO

  începând de la 235 RON
 27. Aplica de perete DINAH S

  începând de la 185 RON
 28. Lampa de perete TOMAS IP44

  începând de la 1.225 RON
 29. Aplica de perete MORNING 12W

  începând de la 225 RON
 30. PICASSO BRASS 8W LED Lampă de perete
  -25%

  PICASSO BRASS 8W LED Lampă de perete

  Preț special 299 RON Preț standard 400 RON
 31. Lampă de perete DALI 60

  începând de la 880 RON
 32. Plafoniera/ Aplica de perete CALNOVA

  începând de la 490 RON
 33. Aplică perete PANDELLA Chrome

  începând de la 250 RON
 34. PICASSO NICKEL 12W LED Lampă de perete
  -25%

  PICASSO NICKEL 12W LED Lampă de perete

  Preț special 289 RON Preț standard 385 RON
 35. PICASSO NICKEL 8W LED Lampă de perete
  -25%

  PICASSO NICKEL 8W LED Lampă de perete

  Preț special 269 RON Preț standard 359 RON
 36. GERIN Aplică Perete

  începând de la 869 RON
Grilă Listă

Articolele 1-48 din 89

Setați descendent

Aplice baie

Aplicele de baie sunt corpuri de iluminat care pot să contureze designul încăperii, putând fi montată atât pe tavanul băii, pe pereții laterali sau deasupra oglinzii. Desigur, o combinație de mai multe aplice plasate în diferite locuri din baie pot să creeze o ambianță versatilă, în funcție de nevoi și de preferințe.

Citește mai mult

Cum alegi tipul potrivit de aplică pentru baia ta

Aplicele și tipul de iluminare din baie sunt o parte foarte importantă din amenajarea acestui spațiu, iar pe piață găsești o gamă foarte largă de modele din care poți alege, în stilul pe care îl preferi și care se potrivește cel mai bine cu designul băii.

Fie că preferi un design minimalist, geometric, în linii simple și clare, fie te orientezi mai mult înspre stilurile clasice, cu finisaje mai elaborate și elemente decorative mai bogate, atunci când alegi aplice de baie este important să te gândești și la aspectele funcționale, ce țin de poziționare și de tipul de iluminare adaptat nevoilor tale.

Aplice de baie pentru tavan

Aplicele care se montează pe tavan reprezintă principala sursă de iluminat din baie. Plafoniera de baie, cum mai este denumită, se montează, de obicei, în centrul băii sau, dacă baia este de dimensiuni mai mari, se pot monta două sau mai multe, astfel încât raza de dispersare a luminii să fie cât mai cuprinzătoare pe întreaga suprafață a băii.

Aplice de baie pentru perete

Într-o baie, ținând cont și de mărimea acesteia, se pot monta aplice și pe perete, pentru mai multă versatilitate a iluminatului din încăpere. Pentru aplicele de perete, poți opta pentru modele cu corpul mai lung sau cu brațe, în stil contemporan sau clasic, cu unul sau mai multe becuri. În plus, o opțiune grozavă pentru aplicele de baie pentru perete este iluminatul gradual, pe care să îl poți regla în funcție de preferințe.

Aplice de baie pentru oglindă

Pentru iluminatul în zona oglinzii, îți recomandăm aplicele de baie pe care să le montezi deasupra oglinzii sau în lateralul ei.

 • Aplica de deasupra oglinzii. Modelele sunt extrem de variate pentru o astfel de poziționare a sursei de lumină, în general cu un singur bec. Sfatul nostru este să optezi pentru o lumină neutră sau rece, pentru o mai bună claritate în activitățile de îngrijire.
 • Aplice din lateralul oglinzii. Dacă vrei să direcționezi lumina din lateral spre centrul oglinzii, poți alege un set de două aplice de baie pe care să le montezi de o parte și alta, cu o lungime care să fie bine proporționată față de dimensiunea oglinzii și să lumineze la nivelul ochilor.

Spoturi LED încastrate

O altă variantă de iluminat pentru baie care poate să creeze o atmosferă modernă, chiar futuristă, este încastrarea unor spoturi de baie LED în tavan sau în nișe construite în perete. Acestea pot servi ca parte dintr-o combinație de surse de iluminat, alături de aplice ca cele descrise mai sus, pentru un plus de luminozitate.

Ce criterii trebuie să consideri atunci când alegi aplicele de baie

Un spațiu funcțional, dar și unul în care te poți relaxa și îți poți desfășura ritualurile de îngrijire personală, baia are nevoie de o iluminare care poate să alterneze între lumină suficient de puternică și confortabilă pentru ochi și o lumină ambientală caldă, mai difuză, pentru sesiunile de rejuvenare în băi relaxante. Astfel, poți monta mai multe aplice care să servească fiecare dintre aceste scopuri și să creeze iluminarea dorită.

În acest sens, te poți orienta, în funcție de nevoi și de mărimea băii, spre aplice de baie cu unul sau mai multe becuri, cu lumină caldă, neutră sau rece, de dimensiuni mai mici sau mai mari, într-un stil care să complimenteze designul de ansamblu al încăperii.

Mai mult, un aspect foarte important în iluminatul băii este siguranța în fața umidității ridicate, ceea ce presupune alegerea unor aplice speciale pentru acest mediu. Aplicele de baie sunt protejate de vaporii de apă, de condens, iar componentele electrice sunt bine izolate.

Ce dimensiune să aibă aplica de baie?

În funcție de mărimea băii și de locul montării, aplica de baie se alege și ținând cont de dimensiunile sale (diametru, lungime). O plafonieră cu diametru prea mare într-o baie cu suprafață mai redusă va face spațiul să pară și mai mic, așadar optează pentru un model care complimentează spațiul.

Pentru zona de oglindă, poți merge pe variante de aplice de baie mai lungi (de tip pendul sau cu brațe), care să direcționeze mai bine și mai clar lumina.

Materiale pentru aplicele de baie

Stilurile și modelele de aplice de baie sunt foarte variate și se pot adapta oricărui tip de amenajare interioară. Pentru baie, sunt recomandate, totuși, aplicele realizate din materiale care nu își schimbă forma, aspectul sau calitatea la umiditate mai ridicată. Metalele inoxidabile, plasticul și sticla sunt principalele materiale utilizate pentru aplicele de baie, în diverse combinații de forme și culori, fiind și foarte ușor de îngrijit și întreținut.

Aplice de baie cu unul sau mai multe becuri?

Pe piață sunt aplice de baie ce se pot monta pe tavan, pe perete, deasupra sau în lateralele oglinzii, care dispun de unul sau mai multe becuri, iar alegerea celei mai bune variante ține, în primul rând, de suprafața băii, respectiv de cât de amplă și intensă să fie lumina.

Pentru o baie de dimensiuni reduse, este suficientă o aplică de tavan cu un singur bec și una care să lumineze zona oglinzii (deasupra) sau două aplice mai mici montate în lateralul oglinzii.

Ce temperatură a luminii e recomandată?

Iluminatul unei băi nu ține doar de modelul aplicelor alese și poziționarea lor, ci și de temperatura culorii luminii care oferă cel mai bun confort pentru ochi, în timp ce își păstrează caracteristicile funcționale. Astfel, pentru becurile montate pe aplicele din baie, poți alege între trei tipuri de temperatură a luminii:

 • Lumină alb-caldă (între 2700K-3200K) - potrivită pentru a crea o atmosferă relaxantă, armonioasă; în baie, se poate monta o aplică ce oferă lumină caldă pe un perete, care să emane lumina mai difuz.
 • Lumină alb-neutră (între 4000K-4500K) - este considerată a oferi un efect de lumină naturală, optimă pentru orice spațiu.
 • Lumină alb-rece (între 5000K-6500K) - aceasta este o opțiune foarte bună pentru zona din jurul oglinzii, pentru activități specifice de îngrijire personală (machiaj, bărbierit etc.)

Tipuri de becuri pentru baie

Tot mai multe persoane aleg corpuri de iluminat cu becuri LED, datorită consumului mai redus de energie electrică, iar tehnologia ultimilor ani a adus o multitudine de funcționalități noi. Astfel, dacă vrei să îți eficientizezi consumul energetic în baie, dar și în restul casei, poți opta pentru astfel de becuri simple sau inteligente.

 • Becurile LED simple au diferite grade de intensitate a luminii, inscripționată pe ambalajul produsului. Acestea sunt acționate doar cu ajutorul întrerupătorului din perete - clasic sau variator, de tip dimmer. Se folosesc și în construcția modelelor de lustre LED.
 • Becurile LED inteligente pot fi acționate via Bluetooth, prin intermediul unei aplicații instalate pe smartphone, tabletă, smartwatch sau cu o telecomandă specială (doar la instalare e nevoie de conexiune la internet WiFi). Astfel, se pot regla o mulțime de funcții, de la intensitatea luminii, la nuanțe de culoare preferate, la programarea pe anumite perioade ale zilei (trezire, culcare etc.)

Ambele tipuri de becuri au disponibile modele cu lumină caldă, neutră sau rece, așadar alegerea rămâne la latitudinea preferințelor și nevoilor tale.

De ce merită să alegi aplice de baie

Aplicele de baie au anumite caracteristici care le fac mai rezistente condițiilor dintr-o încăpere în care umiditatea este mai crescută decât în alte spații din casă, păstrând în același timp atenția și pentru estetică și funcționalitate. Iată de ce îți recomandăm să acorzi o atenție mai mare alegerii acestor corpuri de iluminat pentru baia ta:

 • Sunt versatile și pot îndeplini mai multe nevoi pentru un singur spațiu, de la activități specifice, la momente de relaxare.
 • Sunt realizate din materiale rezistente în fața umidității ridicate.
 • Sunt o metodă facilă și rapidă de a schimba decorul băii tale.
 • Poți asocia diverse modele (totuși, stilul e recomandat să rămână același) pentru un plus de creativitate în amenajarea băii. Varietatea existentă pe piață te invită să explorezi nenumărate combinații de forme și accente decorative.

Descoperă gama completă de aplice de baie de pe site-ul nostru și alege modelul care se potrivește cel mai bine stilului pe care îl dorești în baia ta, din următoarele categorii: aplice de tavan pentru baie, aplice de perete, aplice pentru oglindă, spoturi încastrate LED.

Citește mai puțin