OUTLET - REDUCERI DE PANA LA 60%> OUTLET mobilier si corpuri de iluminat!

Aplice exterior

Grilă Listă

Articolele 1-48 din 166

Setați descendent
 1. Lampă de perete SANA 1L
  -14%

  Lampă de perete SANA 1L

  Preț special 270 RON Preț standard 313 RON
 2. Lampă de perete KANDA GREY
  -20%

  Lampă de perete KANDA GREY

  Preț special 95 RON Preț standard 119 RON
 3. Lampă de perete RIAX WHITE Lampă de perete RIAX WHITE
  -23%

  Lampă de perete RIAX WHITE

  Preț special 260 RON Preț standard 336 RON
 4. Lampă de perete ARA WHITE
  -27%

  Lampă de perete ARA WHITE

  Preț special 260 RON Preț standard 356 RON
 5. Lampă de perete ARA GREY
  -27%

  Lampă de perete ARA GREY

  Preț special 260 RON Preț standard 356 RON
 6. Spot aplicat FERELA

  începând de la 190 RON
 7. Aplică de perete SAND

  începând de la 450 RON
 8. Aplică de perete TEX ROUND

  începând de la 215 RON
 9. Aplică de perete DENIS

  începând de la 310 RON
 10. Aplică de exterior TREVIOLO

  începând de la 270 RON
 11. Aplică de exterior TAVERNA

  începând de la 220 RON
 12. Aplica de perete TRINIDAD

  începând de la 235 RON
 13. Aplica exterior VADORA

  începând de la 180 RON
 14. Aplica exterior BILONTE

  începând de la 150 RON
 15. Aplică de exterior RIGA 2L

  începând de la 200 RON
Grilă Listă

Articolele 1-48 din 166

Setați descendent

Aplice exterior

Aplicele de exterior sunt corpuri de iluminat de exterior montate în afara casei, pe perete sau pe tavanul terasei, spre exemplu, create special pentru a rezista la intemperii, la praf și la condițiile de mediu exterioare (precipitații sau alte elemente lichide). De la materialele din care sunt confecționate, până la design, finisare și mod de iluminare, aplicele de exterior servesc nu doar din punct de vedere funcțional, dar și decorativ, pe piață existând o mulțime de stiluri și modele ce pot fi adaptate esteticii casei și curții tale.

Citește mai mult

De ce aspecte să ții cont atunci când îți alegi aplicele de exterior

La fel ca alte tipuri de corpuri de iluminat, și aplicele de exterior pot să îndeplinească atât un rol utilitar, de iluminare a casei, curții sau aleii din fața casei, cât și estetic, prin iluminatul ambiental, ce redă un efect de eleganță și armonie gospodăriei. Așadar, atunci când alegi un model, e bine să ții cont de câteva criterii de selecție, pentru a găsi cea mai potrivită variantă pentru nevoile tale.

 • Stil și culoare. Modelele de aplice în stil modern sau industrial reprezintă o zonă foarte activă de interes pentru cei care aleg să își amenajeze un spațiu, inclusiv spațiul exterior - curte, grădină, împrejurul casei etc. De asemenea, culorile disponibile pentru aplicele de exterior se bazează, de obicei, pe o oarecare neutralitate cromatică și stilistică care să se îmbine armonios cu spațiul exterior. Sunt aduse în prim plan accentele metalice (argintiu, auriu sau cupru), dar și modele contemporane în culori contrastante (alb-negru, bej-negru, antracit-alb, negru-metalic etc.) și se asortează perfect cu gama de sezlonguri și scaune terase de pe site.
 • Materiale. Aplicele de exterior sunt confecționate din materiale rezistente și durabile în fața condițiilor de mediu, de la razele solare, la precipitații și alte intemperii. În general, este vorba despre materiale precum inoxul și aluminiul, lemn tratat cu lac special pentru exterior (care să reziste la apă sau îngheț), sticlă (în cazul anumitor modele mai clasice, de tip felinar), plastic etc.
 • Număr de becuri. În funcție de cât de mare este spațiul ce necesită a fi luminat, se poate alege între aplice de exterior cu unul, două-trei becuri sau cu LED integrat. Aplicele de exterior care au LED-ul integrat sunt o opțiune excelentă datorită faptului că sunt mult mai eficiente energetic decât cele clasice cu becuri, mai ales dacă este nevoie să lumineze pe tot parcursul nopții.
 • Dimensiuni. Corpurile de iluminat de exterior disponibile pe site-ul nostru variază între 10-30 cm, respectiv 30-60 cm, pentru modele care pot fi montate în mai multe tipuri de spații exterioare: balcon, terasă, zona de intrare în curte sau în casă, foișor, garaj și multe altele. În funcție de mărimea spațiului respectiv, este recomandat să alegi și dimensiunea aplicei de exterior. De asemenea, spre exemplu, pentru o terasă, poți opta pentru mai multe aplice de dimensiuni mici / medii, montate din loc în loc, pentru un iluminat ambiental.

De ce să alegi aplice pentru exterior

Dacă stai la casă și dispui de o grădină sau curte, una dintre modalitățile prin care le poți pune în valoare chiar și pe timpul nopții, când e întuneric afară, este sistemul de iluminat, deci montarea de aplice de exterior. Printre principalele avantaje ale acestora enumerăm:

 • Au un consum energetic foarte scăzut, fiind optimizate pentru a fi ținute aprinse pe parcursul întregii nopți.
 • Sunt ușor de montat.
 • Necesită îngrijiri minime, mai ales dacă sunt modele de aplice cu LED încorporat.
 • Sunt rezistente și versatile pentru orice spațiu exterior.
 • Sunt realizate din materiale bune, durabile, care le protejează împotriva condițiior exterioare de mediu.
 • Există o varietate largă de modele de aplice de exterior accesibile pentru toate buzunarele.

Cum alegi cea mai bună aplică pentru exterior

Ținând cont de criteriile prezentate și mai sus, o aplică de exterior bună trebuie, întâi de toate, să răspundă nevoilor ce țin atât de iluminatul propriu-zis, cât și de integrarea în peisajul estetic al spațiului în care e montată. Mai mult:

 • Pentru a spori eficiența consumului de energie electrică, poți instala un sistem de iluminat pe senzori de mișcare, acesta activându-se odată ce detectează mișcări în apropierea sa.
 • Dacă îți dorești ca o anumită zonă din curte sau grădină să fie mai bine luminată, optează pentru aplice de exterior cu lumină mai puternică (vezi specificațiile de pe ambalajele becurilor), pe o aplică de dimensiuni mai mari sau cu mai multe brațe / becuri, ce iluminează în mai multe direcții și mai intens.
 • Chiar dacă alegi modele diferite, recomandarea este ca acestea să fie, totuși, compatibile ca stil, cromatică, geometrie și materiale utilizate.

Descoperă întreaga gamă de aplice de exterior pe ioooi.ro și alege modelul care complimentează cel mai bine decorul casei, al curții sau al grădinii tale. Alte categorii de corpuri de iluminat care te-ar putea interesa sunt aplicele de perete pentru interior, plafoniere de tavan, aplice pentru baie sau gama de lampadare.

Citește mai puțin