REDUCERI - pana la 50%! Cumpara acum!

Scaune exterior

Grilă Listă

Articolele 1-50 din 109

Setați descendent
 1. Scaun CORDA

  715 RON
 2. Scaun LUCY

  715 RON
 3. Scaun AMINA

  începând de la 560 RON
 4. Scaun SEILA

  începând de la 539 RON
 5. Scaun MAGDA

  517 RON
 6. Scaun RIPES

  începând de la 360 RON
 7. Scaun de bar SIMPLE H 75CM

  începând de la 725 RON
 8. Scaun RAQUELA

  1.320 RON
 9. Scaun SOLE

  2.695 RON
 10. Scaun TEAKA Scaun TEAKA
  -40%

  Scaun TEAKA

  Preț special 1.536 RON Preț standard 2.560 RON
 11. Scaun TEKA Scaun TEKA
  -40%

  Scaun TEKA

  Preț special 1.428 RON Preț standard 2.380 RON
 12. Scaun TECOS Scaun TECOS
  -40%

  Scaun TECOS

  Preț special 864 RON Preț standard 1.440 RON
 13. Scaun NATURA
  -40%

  Scaun NATURA

  Preț special 864 RON Preț standard 1.440 RON
 14. Scaun WILIAM

  începând de la 440 RON
 15. Scaun LOIRA

  632 RON
 16. Scaun KAPECA

  începând de la 362 RON
 17. Scaun bar PARISIAN 75 cm

  începând de la 506 RON
 18. Scaun DACAN

  începând de la 331 RON
 19. Scaun NEXUS

  590 RON
 20. Scaun LANDA

  490 RON
 21. Scaun ROPER

  655 RON
 22. Scaun LIONE

  începând de la 305 RON
 23. Scaun CAMILA

  începând de la 160 RON
 24. SCAUN BAR ORTEC

  începând de la 425 RON
 25. Scaun LINIA

  începând de la 518 RON
Grilă Listă

Articolele 1-50 din 109

Setați descendent

Scaune de terasa

Scaunele pentru exterior se aleg, în primul rând, în funcție de spațiul pe care urmează să îl amenajăm, dacă este acoperit și cât de cât ferit de intemperii, dacă este poziționat sub razele directe ale soarelui sau într-o zonă mai umbrită. Toate acestea pot influența tipul de scaune, respectiv materialele din care acestea sunt confecționate, pentru a asigura rezistența și durabilitatea lor în raport cu elementele naturale la care sunt supuse.

Citește mai mult

Cum alegi scaunele de exterior și ce aspecte să iei în considerare?

Dacă plănuiești să îți amenajezi grădina, terasa sau balconul și ești în căutarea unui mobilier de exterior de calitate, este recomandat să pornești cu scopul pentru care vei folosi acel spațiu - pentru luat masa afară, pentru relaxare, pentru întâlniri cu prietenii etc. Acest lucru este relevant deoarece te va ajuta să alegi modele de scaune pentru exterior care să se potrivească activităților respective, astfel încât să fie comode, rezistente și practice.

Așadar, iată câteva dintre criteriile după care te poți orienta în alegerea scaunelor de exterior:

 • Tipurile de scaune pentru terasă, grădină sau balcon variază ca design în funcție de scopul lor și de spațiul în care vor fi plasate - fotolii tapițate sau netapițate pentru relaxare sau socializare, scaune clasice (din diferite materiale) care se pot cupla cu o masă de cafea sau masă de dining în exterior, scaune înalte pentru mese de bar, și variații între acestea.
 • Expunerea la intemperii și materiale. În cazul în care ai o terasă sau un balcon acoperit, atunci poți opta pentru scaune de exterior din materiale precum lemnul de pin, salcâm sau din fier, iar dacă vrei să amenajezi o terasă deschisă sau grădina, atunci îți recomandăm să mergi pe variante de scaune din materiale mai rezistente la ploaie, vânt, schimbări de temperatură - aluminiu, lemn de bambus, ratan, plastic etc. Pe piață se mai găsesc și scaune pentru terasă dintr-un material textil (precum pânza) cu rezistență la ploaie și soare.
 • Dimensiunea scaunelor. Asta depinde, desigur, și de suprafața spațiului disponibil. Pentru o terasă sau grădină mai mare, poți opta și pentru scaune mai late, cu suport pentru brațe, de tip fotoliu sau sezlonguri. În schimb, în balcoanele mai mici, îți recomandăm scaunele de exterior mai restrânse ca dimensiuni, cu un șezut de aproximativ 40 cm lățime.

Avantajele scaunelor de exterior

Spre deosebire de piesele de mobilier de interior, scaunele pentru terasă sunt create special pentru a fi mai rezistente la ploaie, vânt, soare, fie din punct de vedere al tratamentelor aplicate pe suprafața lor ce fac materialele mai durabile, fie materialele propriu-zise sunt de așa natură că suportă bine condițiile de mediu din exterior. Așadar, scaunele pentru grădină sau balcon vin cu anumite avantaje:

 • Durabilitate și rezistență mai mare în exterior
 • Sunt ușor de întreținut
 • Sunt disponibile într-o mare varietate de modele, din diferite materiale
 • Cu ajutorul lor, poți crea spații de luat masa sau de socializare în aer liber chiar la tine acasă

Stiluri și modele de scaune pentru terase și alte spații exterioare

Indiferent că preferi un stil modern, romantic, scandinav sau rustic pentru amenajarea terasei tale, paleta de modele de scaune de exterior este suficient de bogată încât să găsești ceva pe gustul tău.

 • O grădină generoasă îți permite să te joci cu creativitatea și să o amenajezi în o mulțime de feluri, într-un stil care să se alinieze cu cel al casei sau al peisajului natural de care dispui. De la scaune tip fotoliu, la șezlonguri, la o masă de terasă încăpătoare cu mai multe scaune unde să servești mâncarea alături de familie sau prieteni, opțiunile sunt nenumărate. Ba chiar poți opta pentru seturile de terasă compuse din masă și scaune de exterior asortate.
 • Pentru un balcon, lucrurile stau în general diferit, mai ales dacă vorbim despre un balcon mic, unde spațiul este foarte limitat. În acest caz, îți recomandăm scaunele de exterior pliabile și netapițate, pe care să le poți depozita în sezonul rece într-un loc ferit de intemperii. O altă opțiune sunt scaunele pentru balcon cu perne detașabile sau chiar și netapițate.

Cum îngrijești scaunele de exterior?

Înainte de toate, este important să ții cont de aspectele prezentate mai sus încă din momentul alegerii scaunelor pentru terasa ta, pentru a evita deteriorarea materialelor și a întregii structuri. În general, mobilierul de exterior este ușor de întreținut, dar sunt anumite acțiuni de îngrijire pe care e bine să le faci regulat.

 • Atunci când nu le folosești, acoperă-le cu huse impermeabile și care le protejează de soare și intemperii.
 • Curăță-le în mod regulat cu o cârpă curată și apă călduță.

Descoperă toate modelele de scaune pentru exterior pe site-ul nostru și alege stilul care se potrivește cel mai bine gospodăriei tale. În plus, completează ambianța terasei sau balconului cu modelele de corpuri de iluminat exterior disponibile pe ioooi.ro în care vei găsi zeci de modele de aplice exterior și multe altele.

Citește mai puțin