REDUCERI - pana la 50%! Cumpara acum!

Scaune Birou

Grilă Listă

Articolele 1-50 din 93

Setați descendent
 1. Scaun de birou ADINI

  începând de la 755 RON
 2. Scaun de birou LINZE

  începând de la 890 RON
 3. Scaun de birou ELLAS

  începând de la 595 RON
 4. Scaun de birou DAMONI HIGH

  începând de la 1.220 RON
 5. Scaun de birou DAMONI LOW

  începând de la 1.170 RON
 6. Scaun de birou DEHLIS

  începând de la 1.220 RON
 7. Scaun de birou WELLSA

  începând de la 990 RON
 8. Scaun de birou BRISBAN

  începând de la 730 RON
 9. Scaun de birou OFFIS

  începând de la 710 RON
 10. Scaun birou STELLA VELVET ARM

  începând de la 755 RON
 11. Scaun de birou OLBIA VELVET

  începând de la 1.539 RON
 12. Scaun de birou DOLLS

  începând de la 875 RON
 13. Scaun de birou ARMSTRO

  începând de la 1.680 RON
 14. Scaun de birou BARTA

  începând de la 1.260 RON
 15. Scaun de birou QUEENSLAN

  începând de la 1.380 RON
 16. Scaun de birou GORDO

  începând de la 1.300 RON
 17. Scaun de birou JAMY HIGH

  începând de la 1.190 RON
 18. Scaun de birou BRONA SLIM

  începând de la 694 RON
 19. Scaun de birou cu role ONDY

  începând de la 631 RON
 20. Scaun de birou ZENA

  începând de la 1.072 RON
Grilă Listă

Articolele 1-50 din 93

Setați descendent

Scaune de birou

Scaunul de birou trebuie să fie unul extrem de confortabil, îndeosebi pentru cei care petrec mult timp în fața calculatorului. Dacă ai un job care te ține lipit de birou cel puțin 8 ore pe zi, este cu atât mai important ca mobilierul la care lucrezi să îți confere un bun suport și o postură corectă a corpului.

Scaunul de birou este, de multe ori, subestimat în ierarhia obiectelor de mobilier atunci când amenajăm un spațiu de lucru, punând mai mare accent pe masa de birou (să fie estetic plăcută, să aibă o anumită dimensiune etc.), neglijând impactul pe care îl poate avea scaunul în tot procesul de muncă.

Citește mai mult

Foarte multe probleme de sănătate apar în rândul oamenilor care lucrează mult la calculator, de la afecțiuni neurologice, la afecțiuni oste-musculo-articulare, provocate de o postură greșită la birou, disconfort pentru spate, șezut, picioare și brațe în timpul lucrului.

Cum alegi scaunul de birou potrivit pentru tine?

Există mai multe tipuri de scaune de birou, iar alegerea celei mai bune variante pentru tine începe cu analizarea anumitor aspecte precum timpul pe care îl petreci de regulă stând sau lucrând la birou, conformația ta fizică, iar apoi și în funcție de estetica întregului spațiu de lucru sau a camerei în care urmează să îl plasezi.

 • Scaunele de birou ergonomice sunt special create pentru cei care petrec mult timp sezând la birou, cu un design și funcționalități care să ofere un sprijin bun pentru coloana vertebrală, pentru șolduri, umeri și brațe. Acest tip de scaune este interpretat într-o varietate de modele, cu diverse funcționalități, pentru diferite bugete.
 • Scaunele de birou clasice sunt potrivite pentru utilizare ocazională, ceea ce oferă o oarecare libertate în ceea ce privește alegerea stilului și a designului, fără prea mare accent pe funcționalitățile ergonomice.
 • Scaunele de birou pentru gaming incorporează anumite trăsături de design și funcționalitate care să se adapteze unei utilizări îndelungate, de la șezut confortabil, la suport lombar foarte bun, la tetieră (care ajută la detensionarea zonei cervicale prin sprijinirea capului).
 • Scaunele de birou directoriale au un design mai elegant, sunt realizate din materiale mai distinse (ex.: piele naturală sau ecologică).

De ce să optezi pentru un scaun de birou?

Spre deosebire de un scaun normal pe care îl folosești la masa de dining sau un scaun tip fotoliu, modelele special create pentru lucrul la birou au anumite caracteristici și beneficii pentru a oferi o postură corectă în timpul utilizării, mobilitate și funcționalitate.

Așadar, dacă îți amenajezi un spațiu de muncă acasă, iată de ce e recomandat să optezi pentru un scaun de birou:

 • Are un design specific pentru confortul tău fizic în timp ce lucrezi la calculator - suport lombar, pentru brațe, pentru cervicală.
 • Este ajustabil, astfel încât să îi poți regla înălțimea șezutului sau unghiul spătarului. Există modele cu un număr mai mic sau mare de funcționalități de ajustabiltate, așadar ai la dispoziție o plajă largă de opțiuni pentru bugetul, preferințele și nevoile tale.
 • Diversitatea de modele disponibile pe piață este foarte bogată, atât din punct de vedere al stilului și al designului, dar mai ales al caracteristicilor funcționale ale acestora.

După ce caracteristici te orientezi atunci când cauți scaunul de birou?

Dacă ești în căutarea unui scaun de birou pentru spațiul tău de muncă și nu știi la ce aspecte să acorzi mai mare atenție, sunt câteva caracteristici care sunt ceva mai importante decât simplul aspect estetic.

Material

Alege un material respirabil, mai ales pentru perioade mai îndelungate de utilizare. Materialele textile clasice (stofa, pânza) sunt opțiuni bune pentru scaunul de birou, însă acum se găsesc și materiale inovatoare care oferă și suport bun, și respirabilitate.

Șezutul scaunului de birou

Element esențial în construcția oricărui scaun, șezutul unui scaun de birou este cu atât mai important să fie bine ales, deoarece implică și o durată mai mare de utilizare, deci este absolut necesar ca acesta să ofere un confort ridicat. Optează pentru un șezut cu umplutură suficient de bună, nici prea moale, nici prea tare, astfel încât să îți susțină în mod optim greutatea corpului.

De asemenea, lățimea și adâncimea plană a șezutului trebuie alese astfel încât să faciliteze buna circulație a sângelui în picioare.

Suport lombar

Dincolo de importanța șezutului, spătarul și suportul lombar al unui scaun de birou poate să facă diferența între un model bun și sănătos și unul care îți afectează nu doar postura, ci și productivitatea în muncă. Așadar, caută un model care să se plieze pe forma spatelui tău, iar dacă ai deja probleme osteo-musculo-arteriale sau neurologice ce afectează munca la birou, e esențial să alegi un scaun cu o curbură a spătarului care să ofere sprijin bun pentru zona lombară - de exemplu, să fie reglabil pe înălțime.

Ajustabilitate

Cu cât un scaun este mai ajustabil și are mai multe funcționalități, cu atât poți să îți îmbunățățești postura și confortul în timpul muncii la birou. Desigur, un număr mai mare de funcționalități poate însemna și o creștere a prețului de vânzare, dar dacă petreci foarte mult timp lucrând la birou, este o investiție pe care o faci pe termen lung, pentru sănătatea ta.

Ajustabilitatea scaunelor de birou se referă în general la următoarele aspecte:

 • Reglarea șezutului pe înălțime
 • Reglarea distanței dintre șezut și spătar
 • Reglarea unghiului până la care se poate apleca spătarul
 • Reglarea înălțimii și poziției față-spate a mânerelor / suportului pentru brațe
 • Posibilitatea de pivotare a scaunului (învârtire 360 grade sau mai puțin)

Cel mai bine poți ajusta scaunul stând direct pe el și reglându-l în funcție de cum îl simți mai confortabil.

Sistem de rotație și de mobilitate pe roți

Pe piață există o multitudine de modele de scaune pentru birou, fie pentru utilizare intensă, acasă sau la locul de muncă, fie pentru utilizare ocazională. În general, cei care lucrează în spații publice de muncă, aleg scaune cu rotile ce oferă mobilitate și ușurință în deplasarea fără să te ridici de fiecare dată de pe scaun.

Modelele fixe de scaune de birou sunt potrivite mai mult pentru activități care nu presupun ridicarea frecventă de la birou.

Combină funcționalitatea cu designul scaunelor de birou

Pe site-ul nostru găsești o varietate mare de scaune de birou, de la modele clasice, la modele ergonomice, scaune directoriale, scaune de gaming, cu funcționalități diverse ce pot fi adaptate nevoilor tale. De asemenea, în ceea ce privește stilul și amprenta estetică, ai la dispoziție opțiuni variate care să se integreze armonios în spațiul tău de muncă cum ar fi gamele de: tablouri, lampadare, veioze, covoare, aplice perete și multe altele disponibile pe site.

Descoperă toate modelele de scaune de birou pe ioooi.ro și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine și îți oferă cel mai bun confort.

Citește mai puțin