Deja știm că tendințele vin și pleacă, iar dacă dorim o casă mereu în trend trebuie să fim gata să ne adaptăm.

Așadar, iată câteva tendințe de care ne-am bucurat în ultimii ani, dar de la care trebuie să ne pregătim să le spunem adio.

Încăperile Alb și GriTENDINȚE ÎN DESIGN INTERIOR CĂRORA SĂ LE SPUI ADIO

În special, camerele albe decorate cu obiecte albe. Podea albă și covoare albe. Sau gri.

Gata, vrem culori! Riscă un pic! Încearcă să ieși din zona alb-gri, din zona sigură, cumințică și alege-ți culorile pline de viață.

Găsește-ți vocea în designul interior.

Patternurile geometrice

TENDINȚE ÎN DESIGN INTERIOR CĂRORA SĂ LE SPUI ADIO

Sunt interesante și dau bine într-o încăpere, bineînțeles dacă acestea se încadrează în tematica camerei. Totul trebuie să aibă sens. Însă deja le-am văzut prea mult, prea des, și ce e mult strică.

Facem loc pentru alte trenduri.

Frunzele plantelor verzi, palmieri sau ananașii

TENDINȚE ÎN DESIGN INTERIOR CĂRORA SĂ LE SPUI ADIO

Un tapet cu frunze de palmier sau o pernă decorativă cu ananași și frunze verzi arată super, însă e momentul să le dăm o pauză. Gata, ies din tendințe! Deja vedem prea des aceste modele, nu credeți?

Ficusul

Oh, da! Cine nu are măcar un ficus în casa mâna sus!

Ne bucurăm de prezența acestor plante în casă, efectiv ne place cum aceștia aduc natura în căminul nostru! Dar e timpul pentru o schimbare. Un specialist și iubitor de plante și arbori de interior a sugerat să înlocuim ficusul cu cactuși de dimensiuni mari sau cu yucca.

Pereții accentuați

Știm, și nouă ne plac! Imaginați-vă o cameră albă, câteva elemente galbene și un perete, doar un perete negru!

Însă, din cauza că cei mai mulți au accentuat pereții și le-au dat culoare fără sens sau fără să aibă vreo tematică a încăperii, acestă tendință nu mai e la modă. S-a dus farmecul!

Textele clișeice

Keep calm and chill, Keep calm and eat, Keep calm and whateverKeep calm and GET OVER IT!

Nici textele cu Make it happen, nici cele cu Good Vibes! Ne-am cam plictisit de ele, vrem altceva. Așa că fără pernuțe cu texte de genul, fără tablouri și fără căni de acest fel.

Încăperile de reviste

TENDINȚE ÎN DESIGN INTERIOR CĂRORA SĂ LE SPUI ADIO

Biblioteca plină nu doar de cărți, dar de tot felul de obiecte decorative, rame foto, tablouri sprijinite, lumânări, canapele acoperite de perne colorate, draperii pline de falduri, măsuțe de cafea cu lumânări și reviste. Îți sună cunoascut?

OK, dau bine în poza, dar sincer, sunt cam plictisitoare și nu așa plăcute atunci când locuiești tu acolo. Par și sunt mult prea aglomerate. Rămânem pe principiul less is more.

 

Acestea fiind zise, știi ce este mereu în tendințe?! AUTENTICITATEA! Așa că pune-ți amprenta pe casă și bucură-te în interiorul locuinței tale. E locul tău zen.